بهگزارش میراثآریا، علی مشهدی گفت: ثبت جهانی سنگنگاره های تیمره در آینده علاوه بر لزوم حفظ و حفاظت از این آثار ۴۰ هزار ساله در رشد و توسعه گردشگری منطقه نقش بسزایی خواهد داشت.
رئیس اداره میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی شهرستان خمین افزود: پرونده ثبت جهانی سنگنگارههای تیمره در نشستی با حضور کارشناسان و اعضای شورای بینالمللی ابنیه و محوطهها (ایکوموس ) در شهرستان گلپایگان بررسی شد و قرار است هر ۲ استان مرکزی و اصفهان همکاری مشترک در این راستا داشته باشند.
او با اشاره به اینکه در این نشست مباحث فنی و کارشناسی محوطه بررسی شد، تصریح کرد: امور ثبت آزمایشی محوطه در دستور کار شورای ایکوموس و ادارات کل میراثفرهنگی استانهای مرکزی و اصفهان قرار گرفت.
همچنین در این نشست با علی عصار، عضو شورای ایکوموس، محمد مهدی کلانتری دبیر پویش ملی نجات بافتها و محوطههای تاریخی، سیدمهدی موسویموحد معاون میراثفرهنگی استان اصفهان، مصطفی قانونی رئیس میراثفرهنگی شهرستان گلپایگان، پژوهشگران حوزه سنگنگارهها و انجمنها و دوستداران میراثفرهنگی 2 شهرستان خمین و گلپایگان حضور داشتند.
سنگ نگارههای تیمره که در محدوده سه استان مرکزی، اصفهان و لرستان واقع شده است، همچنین بیش از ۲۱ هزار سنگنگاره در منطقهای به وسعت ۱۵۰ کیلومتر مربع در "تیمره" شهرستان "خمین" شناسایی شده است که قدمت برخی از آنها به بیش از ۴۰ هزار سال هم میرسد.
انتهای پیام/
نظر شما